Unha perfecta maridaxe de sidra e curro

Unha perfecta maridaxe de sidra e curro

Alumnos e profesores de Turismo constatan o potencial dun roteiro sidrera pola Estrada

Combinar atractivos naturais, patrimoniais, naturais e gastronómicos é factible. Outros o fixeron antes e A Estrada exponllo agora. Onte, os asistentes ao curso “Turismo baseado na cultura da produción tradicional do viño, da cervexa e da sidra. Experiencias únicas en lugares similares” da Universidade de Vigo no Campus de Ourense constataron o potencial dun roteiro sidrera pola Estrada. Visitaron unha plantación de Callobre, o curro de Sabucedo e o Lagar de Ribela.

A segunda xornada do curso “Turismo baseado na cultura da produción tradicional do viño, da cervexa e da sidra. Experiencias únicas en lugares similares” serviu onte en perfecta maridaxe maceiras, mazás, curro e sidra.

Os alumnos -mayoriariamente estudantes do Grao de gturismo e do Máster de Turismo de Interior e de Saúde da Universidade de Vigo no Campus de Ourense- tiveron oportunidade de visitar á primeira hora da mañá unha das plantacións de distintas variedades de maceiras con cuxos froitos elabora Lagar de Ribela as súas distintas variedades de sidra. O responsable do lagar guioulles na visita. Viron como estas plantacións cóidanse con mimo e teñen identificadas as distintas variedades de maceiras, entre elas a soada Rabiosa de Callobre”.

Logo desprazáronse ata o curro de Sabucedo, onde cada primeira fin de semana de xullo congréganse miles de persoas para gozar da soada Rapa dás Bestas. Souberon tamén do seu atractivo roteiro dos muíños e xa se encamiñaron cara a Ribela, onde Jesús Armenteros mostroulles as instalacións da súa lagar e explicoulles o proceso de elaboración da sidra. A visita culminou cunha cata de sidra, combinada con produtos locais como o queixo do Labrador Estradense ou os embutidos de Monte Cabalar.

Aos asistentes ao curso -aínda que proceden de puntos de Galicia como Lugo, O Carballiño ou Santiago- lles atrajó especialmente a paisaxe nun roteiro cuxo potencial turístico avalaba onte o director do curso, José Antonio Fraiz, profesor titular da área de Comercialización e Investigación de Mercados e coordinador do Máster Universitario en Dirección e Planificación do Turismo no Campus de Ourense.

Ver artigo orixinal

Facebook
Telegram
X
WhatsApp
Email